Тенисът се завръща и в Европа от днес, след като в Америка вече се играят демонстративни турнири. Включително и с участието на Адриан Андреев, който натрупа и престижни победи в някои от тях.

Днес в Кобленц стартира надпревара с осем играчи, като нито един от тях не е от топ 100 на мъжкия тенис.

Най-популярното име е Дъстин Браун - германецът от ямайски произход, който е стигал до топ 60, но в момента е №239 в ранглистата. Всички са германци, като са от региона, където се провежда надпреварата.

Правилата са строго уточнени, а мерките за безопасност и изолирането на играчите ще се спазват стриктно.

Няма да има деца, подаващи топките. Нито лайнсмени, само съдия на стола. Разбира се, няма да има нито един фен. Общият брой на хората извън осемте тенисисти, вероятно няма да надхвърли 30 души.

"Когато тенисистите са на корта, за тях проблем вече няма. Там не могат да се заразят - казва Рубен Ерера, началник на комплекса в Кобленц. - Преди това и след това идва нашата работа.

Няма да има тестове за Covid-19, но температурата на всеки ще бъде мерена преди мачовете. Няма да докосват бравите на вратите, нито да ползват общите съблекални и душовете.

Всеки от състезателите живее на най-много 90 минути от комплекса и колата му ще го чака в паркинга след мача му. Играе, не стиска ръката на противника, излиза през вратите, които му отваряме, качва се на автомобила си и се прибира."