Точно 70 удара! Толкова продължи наглед безкрайното разиграване, което Карен Хачанов и Джейсън Кублер сътвориха по време на днешния си мач от Australian Open.

И то се случи в досста решителен момент в хода на мача, когато във втория сет участващият с "уайлд кард" австралиец имаше точка за връщане на пробив.

Хачанов, който вече водеше с един сет, поведе и с 5:4 във втората част, но когато сервираше за нейното спечелване, изостна с 30:40 и се стигна до страхотното разиграване.

Двамата удариха топката общо 70 пъти, а за да е пълна драмата, точката приключи с удар във филето на мрежата, след който топката тупна неспасяемо в полето на Хачанов.

Тази точка помогна на Кублер да спечели сета, но не и мачът, в който руснакът се наложи с 3:1 сета.

Това е най-дългата точка на Australian Open от точно 10 години насам, когато във френския дуел между Жил Симон и Гаел Монфис видяхме разиграване с един удар повече - 71.

В статистиката на професионалния тенис срещу рекорда за най-дълго разиграване е записано постижението на Жан Хепнер и Вики Нелсън, които през 1984-а в шестчасовия си мач в Ричмънд правят разиграване от 643 удара.

В рекордите на "Гинес" има още по-впечаляващо постижение, но то е постигнато в изкуствени условия, а не по време на мача. Правят го италианците Симоне Фредиани и Даниеле Печи, които през 2017-а разгирават топката 51 283 пъти в продължение на малко над 12 часа с цел рекод, който постигат.