Доминик Тийм постигна победа с 3:0 сета (6:4, 6:2, 6:1) срещу Александър Зверев на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" след час и 51 минути игра.

Умората на германеца си каза думата и след два поредни петсетови двубоя той не издържа физически и след първия сет просто доиграваше срещата.

А тя бе красива, тъй като изобилстваше от страхотни разигравания, каквито винаги се получават в битките между двамата. За жалост на неутралния зрител този път всички отиваха в актива на австриеца.

Снимка: Getty Images

Световният №8 Тийм се класира за третия си пореден полуфинал в Париж и отново ще се опита да се добере до мача за титлата. За целта трябва да победи Марко Чечинато.

С играта, която показва, Тийм може да победи двамата, както и евентуално Рафаел Надал на финала. Австриецът повали именно Краля на клея на четвъртфиналите в Мадрид през тази година.

Победата му срещу Зверев бе общо четвърта в шест сблъсъка.

"Александър Зверев е много ценен за тениса и е много обичан. Надявам се един ден да спечели голямата си титла. Когато бях дете мечтаех да съм тук в Париж. Желая нещо повече от полуфинал", заяви австриеца след триумфа.