Новак Джокович е големият шампион от финалите на АТР в Торино.

В големия финал той срази Каспер Рууд от Норвегия със 7:5, 6:3, като завърши по най-бляскавия начин един сезон, който започна с ужасяващите драми в Австралия.

11 месеца по-късно Ноле е коренно противоположен полюс на емоциите. Той спечели АТР финалите за първи от 2015-а, като по този начин изравни рекорда по трофеи от надпреварата. ВИДЕО ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК!

Сърбинът вдигна над главата си своята шеста титла от финалите. Това е бройка, която има и големият му конкурент в исторически план - Роджър Федерер.

Джокович извървя целия път до трофея със само един загубен сет, като съвсем заслужено и напълно убедително стъпи на върха.

Във финала той изобщо не даде шанс на Каспер Рууд за пробив, като за 92 минути успя да достигне до титлата.

В първия сет Джокович пропиля два ранни брейкбола, а след това станахме свидетели на сцена, която не за първи път виждаме във важни мачове на сръбския шампион.

Сякаш Ноле се разпадаше от болка по корта, гримасите му бяха ужасяващи и дори на моменти демонстрираше затруднения с предвижването. Това обаче се оказа или лека моментна болка, или поредният му хитър номер.

Защото изведнъж той заигра страхотен тенис и точно, когато Рууд сервира за 6:6 и пращането на първия сет в тайбрек, Ноле успя да пробие, с което затвори частта със 7:5.

През втората част интрига нямаше. Ноел набързо спечели частта с 6:3 и напълно заслужено си върна титлата от АТР финалите, седем години по-късно.