Един от най-богатите хора в света и голям фен на тениса - Бил Гейтс, ще застане рамо до рамо с Маестрото на този спорт - Роджър Федерер.

Двамата са най-успешните хора в своите сфери, но на 7 февруари ще бъдат тандем на корта, а каузата им ще бъде благотворителна. Федерер и Гейтс ще се изправят срещу друга тенис легенда - Рафаел Надал. Испанецът от своя страна ще си партнира с популярния южноафрикански писател и комик Тревър Ноа.

Разбира се, шоуто на двойки ще е само част от програмата, основното събитие ще бъде мачът между Федерер и Надал.

Тенис спектакълът ще се проведе в Кейптаун (ЮАР), като се очаква да бъде подобрен рекордът за най-посетен тенис мач в историята. До този момент рекордът за най-посетен мач бе 42 517 души, които гледаха Рдожър Федерер срещу Александър Зверев в Мексико Сити миналия ноември.

Когато мачът бе оповестен от Федерер и Надал през септември, феновете в ЮАР изкупиха 48 000 билети за по-малко от час. За тяхно щастие, организаторите отпуснаха още 3000 пропуска, а 7000 души ще могат да наблюдават шоуто на специален екран пред стадиона.

Целта на събитието, организирано от фондацията на Федерер, е да се съберат пари, които ще подпомогнат образованието на африканските деца.

Гейтс и Федерер вече са играли благотворително заедно, като през 2018-а събраха малко над 2,5 милиана долара. Подобни каузи не са чужди на швейцареца, който има специално отношение към ЮАР - родината на неговата майка.