Григор Димитров няма да играе трети финал от началото на сезона 2024 в тениса.

Българинът загуби с 4:6, 3;6 от Алекс де Минор в полуфиналната битка от турнира от категория АТР 500 в Ротердам. ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Така подобно на миналия сезон, Григор отпада от един от традиционните за него турнири крачка преди мача за титлата, в който е участвал веднъж в кариерата си - през 2018-а.

Освен това Григор пропусна да продължи страхотния си сезон с трети финал в рамките на само четири турнира.

Българинът триумфира с титлата в Бризбън в началото на януари, преди седмица загуби финала в Марсилия, а днес не успя да преодолее полуфиналите на Ротердам.

А истината е, че Гришо просто не показа нивото от предходините си мачове. Българинът не осъществи нито един пробив, а допусна три, с което сякаш световният №11 Алекс де Минор спечели заслужено.

Снимка: Getty images

Мачът започна ужасно за Григор, който не влезе по добър начин в него и допусна пробив още в откриващия си сервис гейм.

При това пробивът бе допуснат без Григор да успее да направи нито една точка - на нула.

И макар след това българинът да намери своя ритъм и да стабилизира играта си, именно този пробив в първия сет се оказа решителният момент в сета.

До неговия край Григор имаше страхотен шанс да върне пробива в четвъртия гейм, когато на два пъти стигна до брейкбол, но и в двата случая го пропиля с форхенд в аут.

Така без повече пробиви до края на сета, Де Минор успя да затвори частта с 6:4 и да се приближи на един сет от финала в Ротердам.

Вторият сет започна по същия кошмарен начин, като Алекс де Минор успя да пробие още в първия гейм.

Григор по доста наиевен начин пропиля аванс о 30:0, а след това предостави шанс на Де Минор, от който австралиецът се възползва по страхотен начин.

Големият шанс за Григор да се върне в този мач бе в шестия гейм, когато първата ни ракета достигна до единствения си шанс за пробив в сета, но не успя да се възползва.

Това видимо изнерви Димитров, който сякаш загуби вяра, че може да промени нещо в мача.

Макар да взем следващото си подаване, той загуби два поредни гейма, в единия от които бе пробив и така се прости с шанса за втори финал на турнира в Ротердам.

Снимка: Getty images