Скандални обвинения на бивш №1 в мъжкия тенис към друг такъв, вероятно ще предизвикат гневна реакция в легендата Андре Агаси.

Марсело Риос, който бе непримирим враг на американеца в годините, които се бориха за надмощие на корта, разкри за измами с положителни тестове на Андре.

Чилиецът Риос бе за 6 седмици на върха на ранглистата през 1998 г., въпреки че така и не спечели титла от турнир в Големия шлем.

За разлика от него Агаси е осемкратен шампион от тези надпревари, бе на върха за 101 седмици и е считан за една от най-големите фигури в тениса.

"Хващаха го четири пъти и ATP покри всичко - казва Риос в интервю в родния Чили. - Всички бяха уплашени до смърт да не се разчуе, защото това бе Агаси. Аз знам това като факт и смятам, че това е най-гадното нещо в историята на мъжкия тенис.

По онова време се анализираха само проби от урина, нямаше кръвни тестове. Днес не можеш да скриеш нищо. Ще те хванат, а и медийното внимание е много голямо. Някак да се прикрие позитивна проба на такова ниво. Четири пъти, човече. Прикриваха го след четири положителни проби!".

В своята автобиография самият Агаси споменава, че наистина веднъж му се е разминало с положителна допинг проба, след като е доказал, че непозволеният препарат е попаднал в организма му случайно.

Доста различна теза от това, което говори Риос.

Двамата имат само три преки двубоя на корта, като Марсело води с 2:1 победи. Но между тях съществуваше взаимна неприязън още през 90-те години и явно в чилиеца тя се е запазила и днес.

Ще бъде любопитна реакцията на ATP, ако има такава, на думите на бившия №1 в ранглистата.