Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при жените Анжелик Кербер планира да поднови участието си на турнири в началото на следващия сезон след раждането на нейната дъщеричка.

"Ще се завърна в началото на идния сезон с ясната цел да играя на Откритото първенство на Австралия през 2024 година", заяви германската тенисистка в интервю пред вестник "Билд".

"Това включва и подготвителните надпревари в Австралия през януари, а може би също и Юнайтед Къп с Германия. Завръщане на турнира от Големия шлем в Мелбърн ще е истинка мечта", добави Анжелик Кербер.

След раждането на дъщеря ѝ Лиана през февруари, Кербер тренира отново, за да влезе във форма.

"Вече тренирах леко в Полша в моята тенис академия", разкри тенисистката, която за първи път имаше по-интензивно занимание в германския град Бад Хомбург.

Попитана дали тенисистите от Русия и Беларус трябва да имат право да се състезават, Кербер отговори: "това е политически въпрос. В крайна сметка така бе решено. Войната още продължава, а това е най-лошото. Аз живея в Полша, войната е много близо. Много е трудно да се намери балансът без да бъдат засегнати спортистите, които не са въвлечени в конфликта."