Бившата №1 в световната тенис ранглиста - Аранча Санчес-Викарио, минава през меко казано труден период в своя живот.

Испанската звезда трябва да се яви на дело днес, в което тя и бившият й съпруг Хосеп Сантакана трябва да отговарят по обвинения за укриване на активи.

Прокуратурата иска по четири години затвор, както и глоба от 8640 евро, тъй като се твърди, че са укрили имуществото си чрез друго лице. По този начин не са платили 7,5 милиона евро дълг на банката на Люксембург.

Четирикратната шампионка в Големия шлем даде интервю, в което говори за трудната си ситуация.

Тя трябва да дава половината си приходи на банката, като до момента е трансферира 2 милиона евро.

"Гледам децата си благодарение на пари, които ми дават приятели. Така се справям. Полагам брутални усилия, които няма да спрат до края на живота ми.

Това, което спечелих, ми костваше километри тичане на корта, часове тренировки и голяма саможертва. Трябваше да си го спечеля и нищо не е дошло даром. Това, което спечелих, е за мен и моите деца. Те ме мотивират най-много.

Нечестно е, че след всичко, което спечелих, не мога да живея нормален живот. Грешката е моя, защото се влюбих и повярвах на човек, който ме изигра", сподели Санчес Викарио.

Аранча Санчес Викарио спечели на три пъти "Ролан Гарос" - през 1989-а, 1994-а и 1998 година. Освен това триумфира на US Open през 1994-а. През 1992-а достигна върха на световната ранглиста.

В момента испанката работи в САЩ като анализатор и коментатор.