Сър Анди Мъри е с разкъсана вътрешна връзка на глезена, разкри диагнозата му след травмата, получена на Мастърс турнира в Маями.

По време на мача срещу чеха Томас Махач, британецът падна лошо и изкрещя от болка. После продължи срещата, но видимо изпитваше дискомфорт всеки път, когато тежестта на тялото му отидеше върху левия глезен.

Мъри ще трябва да почива няколко седмици, като лекарите са препоръчали дори това да е пауза поне до лятото. На 37 години и след безброй травми, тялото на бившия №1 в света не се възстановява като това на един тийнейджър.

Но човекът с огромно сърце, който не спира да изумява всички в тениса със завръщанията си, няма намерение да спусне завесата на кариерата си по този начин.

А самият Анди призна още в края на 2023-а, че след лятото на тази година ще мисли за край.

Но в профила му в социалните мрежи се появи ясно послание:

"Ще се завърна и ще играя отново. С едно бедро, ако трябва и без връзки на глезена!".

Намекът за бедрото идва от факта, че преди няколко години едната бедрена става на британеца бе подменена, но въпреки това той се върна в професионалния тенис. А мнозина след такава операция имат трудности дори да се затичат.

Според щаба на Мъри, целите са ясни. Да изиграе един последен "Ролан Гарос" - до него има два месеца, стартира на 26 май. Да се появи отново на Централния корт на "Уимбълдън", където два пъти е вдигал трофея. Турнирът тази година е от 1 юли.

А в края на същия месец е Олимпиадата в Париж, където Анди също се надява да играе, за да опита да стори немислимото - хеттрик от златни медали, след като вече спечели два в Лондон 2012 и Рио 2016.

След такова лято, ако успее поне да запише мачовете на тези три надпревари, сър Анди Мъри спокойно може да се откаже.