Тенис легендата Борис Бекер остана изключително впечатлен от фурора, който Цветана Пиронкова направи на US Open.

Тя стана майка през 2018-а, след това реши да прекрати кариерата си, докато изненадващо не се завърна за настоящото издание на Откритото първенство на САЩ.

Цвети Пиронкова търгна към Ню Йорк без очаквания, но постигна две победа, като втората от тях бе срещу бившата №1 Гарбине Мугуруса.

Целият свят на тениса се възхити, като и Борис Бекер не остана безразличен.

"Това, което Цветана Пиронкова направи, е наистина невероятно. Хората, които не са в професионалния тенис, трудно ще осъзнаят какво постижение е това.

Трябва да се отнасяме с огромно уважение към нея и към всички майки, които успяват да се завърнат на корта, след като са родили. Ким Клайстерс го направи, Серина Уилямс също. Хубаво е да виждаме такива неща в тура.

Победата над Мугуруса със сигурност ще й даде много самочувствие и увереност. Сега тя ще бъде много мотивирана и ще чака с нетърпение следващия мач. Най-хубавото при Пиронкова е, че тя играе без напрежение и това много ще й помогне. Пиронкова елиминира една от фаворитките в турнира и сега жребият изглежда много по-благосклонен към нея", сподели легендарният Бекер.