Борис Бекер направи важна първа стъпка към излизането от тежката си ситуация, след като преди около година бе обявен в банкрут.

Германската тенис легенда е успял да ликвидира дълг, който е възлизал на малко над 1 милион долара към британската банка "Arbuthnot Latham". Това е заем, който е взет преди повече от 4 години, но с големи лихвени задължения.

Именно те тежаха особено много на Бекер и се трупаха лавинообразно.

Бекер се е свързал с испанския адвокат Франсиско Гилеме, който - в екип с бизнесмена Хуан Хосе Родригес, е работил върху ликвидирането на задължението към банката. Не е ясно как точно се е случило, но Родригес е известен като запален фен на тениса и приятел на Бекер.

Вероятно и той е помогнал, а и свежите пари, които влязоха в сметките на бившия шампион от търга на неговите тенис реликви - ракети, купи и екипировка, който мина с голям успех в Лондон.

Бекер публикува и официално изявление на сайта си, с което изрази надежда, че скоро проблемите с банкрута ще са зад гърба му.

В същото време в Испания медиите пишат, че той опитва да разреши още един казус - този с имота му в Палма де Майорка, който банки опитват да изземат от него.

Засега тези опити са блокирани, пак с помощта на господата Гилеме и Родригес, като се чакат плащания към още финансови институции, за да отпадне и този проблем.