Британците вилняха в Канада, за да пратят зад борда на големия Мастърс турнир двама от фаворитите в схемата.

Дан Евънс се погрижи руснаците да имат тежка вечер, като победи с 6:4, 6:4 само за час и половина световния №8 Андрей Рубльов.

Поставеният под номер пет в Монреал Рубльов е партньор на Григор Димитров на двойки, а българинът отпадна на сингъл часове преди него. Двамата ще играят довечера мача си при тандемите (поне към момента не са го отказали), но турнирът за тях приключи на сингъл.

А за руснаците вечерта е тежка, защото първата им ракета Даниил Медведев, който е и водач в ранглистата, по-рано бе съсечен от намиращия се във формата на живота му Ник Кирьос.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖИ С НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ НОЩТА>>>

Третият поставен в схемата Стефанос Циципас също отпадна - 5:7, 6:7 от Джак Дрейпър, още един британец. Световният №82 не трепна от името на гръцката звезда и го победи в заключителния мач за сесията тази сутрин в Монреал.

А Камерън Нори, който пък е най-високопоставеният британец, елиминира с 6:1, 6:2 неудобния принципно Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия.

И така - трима британци в осминафиналите.

Дрейпър ще играе срещу Гаел Монфис, Нори ще срещне надеждата на домакините Феликс Ожи Алиасим, а Евънс ще играе с Тейлър Фриц от САЩ.

Още резултати от нощта в Монреал:

Фриц - Франсис Тиафо 5:7, 6:1, 6:4

Алберт Рамос - Диего Шварцман 6:4, 6:2

Ожи Алиасим - Йошихито Нишиока 7:6, 6:4

Монфис - Максим Креси 7:6, 7:6.