Преди Новак Джокович да спечели четвъртата си поредна титла на "Уимбълдън", той е прекарал време в тайландски будистки храм, който е разположен в близост до тенис комплекса.

Храмът, който е завършен през 80-те години на миналия век, носи името WAT Buddhapadia и е първият традиционен тайландски в Обединеното кралство

Днес той се намира до Съвета на тайландските монаси във Великобритания и е домакин на различни културни и будистки събития през цялата седмица.

През годините Джокович е редовен посетител на този храм, като там обича да практикува сутрешните си медитации. Обикновенно тогава в храма е по-спокойно за разлика от по-късните часове на деня.

Монасите описват сърбина като свой приятел и го хвалят за спокойния ум, който според тях е ключът за успеха му на тазгодишния "Уимбълдън". Главният монах на храма сподели пред "Таймс", че е стискал палци на Джокович да стане шампион.

Освен това разкрива, че сърбинът обича да медитира сам в храма и прекарва между половин и един час.

За седемкратния шампион в Лондон не е тайна, че медитира между мачовете, а това определено му помогна във финала срещу Ник Кирьос, който обича всячески да разконцентрира своите съперници.