Драмата на Александър Зверев разтърси всички в тениса, а първата новина около контузията на играча е, че положението е лошо. Самият тенисист го обяви в история в Инстаграм, като каза само:

"Според медицинските лица изглежда, че травмата е много сериозна. Но чакам повече информация след пълните изследвания. Благодаря ви за подкрепата! Поздравления за Рафа и неговия 14-и финал."

Брат му Миша в студиото на Евроспорт потвърди - нещата са сериозни, а това е направо кошмар за играч, който е в идеален момент от кариерата си, прави страхотни неща на корта и е толкова близо дори до върха в ранглистата.

"Нещо в мен умря, когато чух брат ми да вика долу на корта - каза Миша Зверев. - Саша никога не вика, дори като дете не се оплакваше и не плачеше от болка, изключително силно държи на нея.

За да извика така, и то няколко пъти, е усетил нещо наистина много, много сериозно. Просто се моля да няма счупване... Като парализиран съм, пълен шок. Не мога да повярвам, че това се случва."

Зверев обърна глезена си и падна, крещейки от болка, в края на втория сет на невероятен мач срещу Рафа Надал от полуфиналите на "Ролан Гарос".

Двамата играха близо три часа, а не бяха завършили дори две части от епоса, който изглеждаше като да отиде към пет сета.

Първите тези за причините за травмата бяха, че кортът не е в достатъчно добро състояние, бавен и твърд е, а това предизвиква задържането на крака в него (а не приплъзване). Надал на пресконференцията след мача обаче отхвърли тези твърдения. А кой би могъл да знае по-добре нещата около кортовете на "Ролан Гарос" от човека, който стигна 14-ия си финал там?

"Да, условията са различни тази година, но това е свързано най-вече с влажността и факта, че се вдига малко повече прах от настилката - каза Рафа на пресконференцията си. - Самата тя не е променена, освен, когато покривът е затворен. И то - не в такава посока, че да създава проблеми с приплъзването на краката.

Не мисля, че проблемът при Саша дойде от корта, такива неща просто се случват. Ужасно е, нелепо е, адски съжалявам за него... Но се случва в нашия спорт."