Чешката тенисистка Рената Ворачова не успя да се зарадва на щастливо развитие по австралийския си казус, подобно на Новак Джокович.

Световната №82 в женския тенис имаше същото "медицинско изключение", което позволяваше тя да участва на Откритото първенство на Австралия без да се е ваксинирала.

38-годишната ветеранка в тура също бе с анулирана виза и настанена в държавния "Парк Хотел", използван за настаняване на бежанци, хора с проблеми с визата или хора в изолация. По същото време там бе и Новак Джокович.

Часове обаче преди Ноле да получи зелена светлина от съда в Австралия, Ворачова вече се бе качила на самолета за Дубай, при това не по собствена воля.

Разбира се, основната разлика в случая е, че Ворачова не е успяла да обжалва това решение на властите и макар то да се оказва неправомерно, изпълнението му вече е факт.

За разлика от нея екипът адвокати на Новак Джокович бе готов с обжалване само минути след първоначалното решние, а дни по-късно действията на неговия антураж постигнаха успех.

След като Ворачова бе качена на полета за Дубай, от австралийските гранични служби излязоха със следното обяснение:

"Всички пристигащи пътници в Австралия трябва да спазват нашите стриктни закони и изисквания.

Австралия има право да разследва, задържа и проверява всички, които при стъпването си на територията на страната не са спазили всички изисквания".

Интересн обрат на нещата обаче настъпи няколко часа по-късно, когато съдът отмени забранта за влизане на Новак Джокович.