Каролина Плишкова изигра своя мач на годината и удари със 7:5, 6:1 Симона Халеп на полуфинал от Мастърс турнира в Маями.

Чехкинята сложи кръст на амбициите на румънката не само за титлата във Флорида, но и за завръщане на първото място в ранглистата. При успех в турнира, Симона щеше да измести от върха Наоми Осака.

Дъжд забави срещата няколко пъти, а най-дългото прекъсване дойде при 7:5, 5:0, когато нещата вече бяха съвсем ясни. Това изнерви повече чехкинята, която държеше победата здраво в ръцете си.

Ключовият момент обаче бе друг - при 3:3 в първия сет Халеп проби, затвърди за 5:3 и държеше нещата в ръцете си. Но не показа достатъчно агресия да завърши успешно тази част, допусна пробив на нула и след това загуби с 5:7. Това сякаш я пречупи психологически.

Дъждът се намеси и в другия полуфинал при жените тази нощ. Ашли Барти преодоля Анет Контавейт с 6:3, 6:3, за да си осигури място на финала.

Австралийката прие с радост първото прекъсване заради капките върху корта, когато губеше с 0:2 от естонката в първия сет. След това Барти се върна спокойна и обърна нещата.

Вторият сет пак тръгна с пробив за Контавейт, но отново се стигна до обрат и крайната победа за световната №11.