Виктория Томова ще стартира в основната схема на турнир от Големия шлем по-късно този месец, когато в Лондон започва "аристократът" на тенис надпреварите - "Уимбълдън".

Първата ракета на България при дамите обикновено минава през пресявката на квалификациите за състезанията от Шлема, както се случи и на "Ролан Гарос" миналата седмица. Единственият случай досега, когато Виктория влезе направо в основната схема на един от четирите най-големи турнира, бе на US Open 2020.

Новината идва вследствие на добрия ранкинг на Томова, която е №140 в момента, но бе №116 в средата на май, когато бе изготвен списъкът. В добавка имаме и фактора с наказанието на руските и беларуските състезатели, които не могат да играят на "Уимбълдън".

При жените 12 рускини и 3 тенисистки от Беларус са пред Томова в ранглистата, което и дава 15 места, наваксани заради санкцията.

Изабелла Шиникова, втората ни ракета, ще започне в квалификациите. Григор Димитров ще е в основната схема при мъжете, а Димитър Кузманов ще мине през пресявките.

Тазгодишното издание на "Уимбълдън" ще е от 27 юни.