Александър Лазаров записа престижна и много стойностна победа над световния №23 в тениса Душан Лайович - 6:7, 6:4, 6:4. Успехът на третата ни ракета, който е №544 в ранглистата, дойде и на територията на съперника - в Белград. Мачът бе част от демонстративния турнир, организиран от Янко Типсаревич.

За разлика от "Адриа Тур", тези срещи се играят в Академията на Типсаревич в сръбската столица, без публика и при засилени мерки за безопасност на играчите в условията на пандемията.

Лазаров загуби драматично първия сет срещу далеч по-високо котирания като ранкинг съперник, след като изпусна три сетбола при 5:4 и 6:5 на подаването на Лайович.

В тайбрека българинът имаше също предимство, но отстъпи първата част.

Във втората обаче Алекс бе неудържим до 5:1 и сетбол за 6:1. Тогава сърбинът се събуди и върна пробив, но не спаси сета - 4:6 за Лазаров.

Третата част бе по-равностойна, но първият пробив пак бе за българина - още в откриващия гейм, върнат моментално от Лайович. При 2:2 Лазаров пак проби подаването на съперника и не изпусна аванса си до края за ново 6:4.

Турнирът може и да бъде прекратен днес, след като новината за положителния тест на Новак Джокович, макар и не свързан с тази надпревара, разтревожи Белград.

Ако тенис продължи да се играе, Лазаров е в отлична позиция да продължи от групата си, тъй като другите двама съперници в нея са Нерман Фатич (№367) и Хамад Медьедович (1319).

В първия си мач от втората седмица на надпреварата, Димитър Кузманов също победи - 6:3, 6:4 над Томислав Бъркич (Босна, 594-и в ранглистата).