Дългогодишният треньор на Новак Джокович - Мариан Вайда, обясни за раздялата между двамата, която бе изненадваща предвид успехите на сърбина през всички тези години.

Вайда беше редом до 20-кратният шампион в Големия шлем по време на почти цялата му кариера, като през миналия сезон стана ясно, че двамата се разделят.

Първоначално се тиражираше информацията, че Вайда не иска да пътува постоянно по турнири и предпочита да е със семейството си, но съвсем наскоро той стана треньор на световният №47 и негов сънародник Алекс Молчан.

Пред словашка медия Вайда обяси ситуацията: "Раздялата беше комбинация от няколко причини. Бяхме заедно дълги години и решението му според мен означава, че той иска да се концентрира върху турнирите от Големия шлем. Поради тази причина за него не изглеждаше нужно да има голяма група от хора в отбора си. Искаше да ги намали и да има само един треньор.

Не гарантирам, че това е вярно, защото не съм го питал, но предполагам, че е така предвид календара на турнирите му и това, че избра Горан Иванишевич. За един треньор няма смисъл да го тренира само за Шлемовете, защото се нуждае от дългосрочен план".

Въпреки раздялата между двамата, те остават много добри приятели, като по време на турнира в Белград Ноле отдели специално внимание за Вайда и призова публиката да го аплодира. Пожела му успех в бъдещите начинания, освен в мачовете срещу сърбина.