Ситуацията за предстоящите турнири в тениса до края на годината е все така неясна и различни специалисти дават разнопосочни мнения за това какво ще се проведе и какво не.

Най-голямата дилема касае провеждането на тазгодишния US Open, като организаторите са категорични, че там тенис ще се играе между 31 август и 13 септември.

"Уимбълдън" направи исторически компромис като отмени за първи път надпреварата след световните войни и сякаш даде достоен пример за това, че запазването здравето на играчите е на първо място.

Но ATP се стреми да възобнови играта до края на годината, като има конкретен календар с турнири, които да се играят без публика. Сред тях е и US Open.

Бившият треньор на Григор Димитров и настоящ на Стан Вавринка - Дани Валверду, е последнят, който се изказа по темата. Той е песимист що се отнася до провеждането на голямата надпревара в Ню Йорк, в която Григор игра полуфинал миналата година.

"Аз лично не съм сигурен, че US Open и други турнири на територията на САЩ ще се проведат. Мисля, че решението, каквото и да е то, ще бъде обявено в следващите две седмици. От друга страна съм оптимист за провеждането на турнирите в Мадрид, Рим и "Ролан Гарос" през септември. Неясноатата обаче остава много голяма", заяви Валверду, който вярва, че ще има турнири на червено.