Най-добрият британски тенисист Камерън Нори е очарован от отношението на Даниил Медведев, след като двамата тренираха заедно.

26-годишният Нори, който е №12 в света, достигна полуфиналите на "Уимбълдън", където пък руският му колега нямаше право да играе по решение на организаторите.

"Бях с Франция заедно с Даниил Медведев и беше страхотно. Не исках да си говоря с Медведев за "Уимбълдън", защото това е чувствителна тема за него. Той ме поздрави и каза, че е гледал мача с Джокович. Истината е, че той е страхотен човек и е любимият ми тенисист за гледане. Треньорът ми винаги пише на най-добрите играчи за тренировки, така че се надявам да се срещна с още от топ играчите.

Беше готино изживяване на "Уимбълдън", след като стигнах до втората седмица за първи път. Да достигна до полуфинал и да играя добре срещу Джокович беше вълнуващо.

След този "Уимбълдън" хората вече ме разпознават повече и се обръщат към мен на улицата. Аз искам да се подобрявам и да достигна лимита на нивото си.

Беше разочароващо, че на турнира не се печелиха точки. Иска ми се да мисля, че това няма да се отрази негативно на класирането ми, което все пак е добро. Но беше срамно, че турнирът бе без точки. Някои от играчите щяха да са много по-напред, ако имаше", каза британецът.