Каролине Возняцки сензационно обяви оттегляне от тениса, въпреки че е само на 29 години.

Датската принцеса изкара 11 поредни сезона до началото на настоящата година в топ 20 на женската ранглиста WTA, а в 71 седмици бе номер едно в нея. Тя обяви, че ще играе за последно на Откритото първенство на Австралия в края на януари.

Това ще е финалният турнир в кариерата на Каролине.

"Играя професионално от 15-годишна - написа в трогателно съобщение в социалните мрежи Возняцки. - Това бе невероятна глава от житейската ми история. С 30 титли и 71 седмици като номер едно, с участие на 3 олимпийски игри, както и с победата на Australian Open 2018, постигнах това, което исках в играта.

Идва време, когато нещата извън корта са приоритет и искам да ги правя повече от тези на игрището. И там мога да постигна много. Сватбата ми с Дейвид е едно от тези неща, имаме планове за семейство.

Искам да пътувам по света, а и да обърна повече внимание на фондацията си за борба с артрита - проект, на който ще отдам много време. Отказвам се от тениса след първенството в Мелбърн през януари.

Няма никакъв здравословен проблем, нито пък искам това да е някакво тежко сбогуване. Благодаря на всички за подкрепата, нямаше да се справя без вас през тези години."

Возняцки падна до №37 в ранглистата през 2019-а, в която не успя да спечели и нито една титла.