Мачът на Григор Димитров срещу Феликс Оже Алиасим бе изместен от Централния корт на игрище №1 в комплекса в Куинс, Лондон, за да има шанс да се изиграе все пак днес.

Решението дойде, след като втори ден турнирът на трева продължава да е под постоянен "саботаж" от лондонския дъжд.

Григор трябваше да се изправи срещу 18-годишния канадец във вторник, в последен мач на Централния корт.

Но вчера срещи изобщо нямаше. Днес Хуан Мартин дел Потро победи Денис Шаповалов със 7:5, 6:4 в двубой №1, като до срещата на Гришо с Алиасим оставаха "само" още три мача.

Първият бе Стан Вавринка срещу Даниел Евънс, но и той бе спрян заради едрите капки дъжд, при 5:3 за швейцареца в първия сет. И от 16,30 ч българско време, на кортовете в Куинс пак не се играе.

Организаторите разместиха програмата, за да може максимално да се навакса изоставането в нея заради отменените двубои.

Така Григор Димитров - Оже Алиасим минава на корт №1 веднага след края на срещата Джей Кларк - Лука Пуи, което все пак намалява чувствително времето до евентуален мач на българина и канадеца. Така те ще трябва да изчакат само един сблъсък преди тях, а не доиграването на Вавринка - Евънс, а след това и срещата Стефанос Циципас - Кайл Едмънд, както бе по план.

Има изгледи играта да се поднови, тъй като покривалата на кортовете бяха махнати и е възможно мачът на Кларк и Пуи да започне скоро.

Над Лондон днес ще падне мрак около 23,15 ч наше време, като поне до 21,30 има надежда да започне мачът на Григор.

Все пак при новата програма шансовете да има мач на Григор са по-реалистични, отколкото при старата, по която той трябваше да чака доста по-дълго, за да излезе на корта.

Ако и днес не стане дебютът на първата ни ракета на трева за сезона, положението ще е драматично. Турнирът е до неделя, а двудневно изоставане от програмата е изключително трудно за наваксване.