Холгер Руне срещу Андрей Рубльов ще е финалът на Мастърс турнира в Монте Карло.

Това стана факт след изключително продължителен ден, в който на няколко пъти дъждът отлагаше мачовете и проточи програмата прекалено дълго.

В крайна сметка двата мача успяха да приключат в рамките на деня, а в тях Андрей Рубльов победи Тейлър Фриц с 5:7, 6:1, 6:3, докато Холгер Руне надви Яник Синер с 1:6, 7:5, 7:5.

Вероятно Синер доста ще проклина този дъжд, защото преди над Княжеството да започне да вали, италианецът изглеждаше ще достигне до втория си пореден Мастърс финал.

Той водеше убедително с 6:1 на Руне, но с началото на втория сет нещо тотално се обърка. ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК >>>

Руне поведе с 3:0, а след това при 5:3 сервираше за вкарване на мача в трети сет. В този момент нервите на младия датчанин не издържаха и той се срина, допускайки пробив на нула.

Това предизвика еуфория у пълните с италианци трибуни, които темпераментният датски младеж започна да провокира.

На корта настана напрежение между играчи и фенове, но очевидно Руне е от онази порода тенисисти, които се зареждат от негативното отношение на публиката.

След скандалите с фенове и съдия, датчанинът проби и спечели сета със 7:5, като показа блестящ тенис и в третия сет.

Заключителната част от мача премина без пробиви и сякаш заслужено щеше да се решава от тайбрек, но в 12-ия гейм Руне осъществи решителен пробив и със 7:5 затвори този мач за втория си Мастърс финал.

Там той ще срещне Андрей Рубльов, който също трябваше да прави обрат, сразявайки първата ракета на САЩ - Тейлър Фриц, с 5:7, 6:1, 6:3.