Аржентинската тенис звезда Хуан Марти дел Потро ще се завърне на корта в началото на новия сезон.

"Кулата от Тандил" ще е готов за Откритото първенство на Австралия, където ще намери място благодарение на "защитен ранкинг".

Дел Потро получи поредната си травма през юни, когато счупи капачката на коляното си на турнира "Куинс" в Лондон.

Той се подложи на операция и трябваше да отсъства от кортовете в продължение на 6 месеца. Той дори не успя да се възстанови за демонстративното турне из Южна Америка, което трябваше да проведе с Роджър Федерер. Така вместо аржентинеца, съперник на Маестрото в тези мачове бе Александър Зверев.

Дел Потро ще се възползва от опцията "защитен ранкинг", защото заради травмата си се свлече до 123-о място в ранглистата.

Тази опция позволява на тенисисти, които са лекували контузия поне 6 месеца, да се завръщат в турнирите с ранкинг, който са имали преди травмата.

Аржентинецът бе №12, когато получи контузия, така че той няма да има проблем с участието си в първия турнир от Големия шлем през годината.

Заради поредната си травма в кариерата, Дел Потро дори заговори за отказване. За щастие на феновете му обаче, той е преодолял тежкия период и се готви усилено за старта на сезона 2020.