Хуан Мартин дел Потро продължава да е измъчван от травми, както бе през по-голямата част от кариерата му.

Шампионът от US Open за 2009-а вече е №746 в света, като няма професионален мач вече повече от две години.

За последно той излезе на корта в края на юни 2019-а, когато победи Денис Шаповалов на турнира "Куинс" в Лондон, а след това се отказа от двубоя си във втория кръг.

Тогава се оказа, че аржентинецът имат застрашаваща кариерата му фрактура на дясната капачка, след която последваха четири операции на коляното.

Със сигурност изключително тежък период за един от най-харесваните играчи в тура, който бе специален гост на US Open, където разказа за неприятните моменти напоследък.

"Това е най-трудният мач в кариерата ми без никакво съмнение. Една от причините да дойда тук бе, тази демонтративна тренировка с Джон Макенроу и шансът да усетя леко тенис атмосферата.

Аз вярвам, че догодина ще мога да бъдат тук като участник в турнира.

Тренировката с Джон бе приятната част от деня, защото признавам си, когато гледах мача на Медведев, не се чувствах особено добре. Просто е трудно да гледам тези страхотни момчета, които се борят на корта за победата, а аз няма как да го сторя.

Трудно е, но аз не губя вяра, няма и да го направя.

Джокович продължава да е на топ ниво, защото играе изключително интелигентно. Той търси агресивен стил, подобри сервиса си, което му позволява да прави по-кратки разигравания.

Тук не говорим само за талант, какъвто имат повечето момчета, говорим за опит и изключителен интелект на корта.

Гледам с интерес как се развиват и по-физическите играчи, защото вярвам, че когато се възстановя, аз ще съм в тази група, на мощните тенисисти", сподели Дел Потро.