Григор Димитров излиза в полуфинал на парижкия Мастърс срещу световния №1 Новак Джокович днес и - няма спор - това е събитието на деня за спортна България.

Мачът, който може да е последен за първата ни ракета за годината, но може да се окаже и стъпка към грандиозен финал в неделя, ще започне втори по програма на Централния корт в зала "Берси".

Началният час е 15 ч, а телевизията, по която можем да гледаме сблъсъка у нас, е MAX Sport 1.

Срещата ще следите и с Corner.bg.

Григор и Ноле са се срещали девет пъти, като победите са 8-1 в полза на сърбина. Българската победа дойде преди 6 години на клея в Мадрид, където Димитров победи в три сета.

Единствената им среща на твърда настилка в зала е точно в Париж, на същия този Мастърс, през 2016-а. Тогава в осминафинал Григор взе първия сет, за да загуби с 4:6, 6:2, 6:3.

"Той играе страхотно тази седмица - каза Ноле за българския си съперник. - Гледах и двата му последни мача, просто изглежда в чудесно състояние. Няма съмнение, че ще бъде голям мач. Колкото по-бърза е настилката, толкова по-добре се чувства Григор на нея. На трева е фантастичен, но и тук изглежда условията му допадат.

В последните няколко месеца бекхендът му работи страхотно, а успява да смесва чудесно ударите, използва много слайсове и къси топки. Изглежда отлично като физическо състояние, а така или иначе, аз мисля, че той е един от най-силните играчи в тура в това отношение. Движи се много леко по корта."

След добрите думи от Ноле - време е за екшън - след 15 ч в Париж.

След този двубой на корта излизат Рафаел Надал и Денис Шаповалов за втория полуфинал.

Финалът е в неделя следобед.

Букмейкърите изглеждат убедени, че Новак ще бие днес - 1.12 е коефициентът за негов успех, а за победа на Григор - 6.00.

Надал е фаворит в другия мач - 1.20 срещу 4.00 за Шаповалов.