Руският депутат Роман Терюшков се изказа доста остро след разкритията на първата ракета на страната Дария Касаткина, че е с хомосексуална ориентация.

Тенисистката го направи пред популярен Youtube влогър, като призова младите хората в Русия да срамуват от своята сексуална ориентация, а пък младите тенисисти посъветва да сменят своето гражданство.

Депутатът Терюшков определи всичко това за престъпление срещу държавата и каза, че съвсем скоро всичко, което навлиза от Запада ще бъде изкоренено.

Освен това той каза, че се готви закон за забрана на пропагандата на еднополови връзки, които трябва да бъдат унищожени.

"Ние сме руснаци и имаме своите традиции и морални ценности. Те се предават от поколение на поколение и се надява, че това, което навлиза при нас от Запада ще бъде унищожено.

Моите колеги от Държавната дума ще забранят пропагандата на еднополови връзки, които в никакъв случай не бива да се подкрепят и насърчават.

Нашите спортисти винаги са били модел за подражание. Касаткина не е човек, на който искам младите да приличат. Нейните призиви към младите спортисти за смяна на гражданството са престъпление срещу държавата".