Григор Димитров не успя да скрие сълзите си след разочарованието на финала на Мастърса в Париж, но след това ги замени с усмивка заради огромната подкрепа, която получи.

Българинът загуби мача за титлата от вече шесткратния шампион Новак Джокович и получи заслужени похвали от своя съперник.

"Искам само да кажа колко съм благодарен за тази страхотна седмица. Последните три месеца бяха емоционална въртележка за мен и да стигна финала означава много повече, отколкото може да си представите. Нямаше да е възможен без вашата подкрепа", каза Димитров в интервюто си при награждаването.

Радостният Джокович естествено бе по-подробен, като говори както на английски, така и на френски.

Снимка: Getty Images

"Днес и двамата бяхме разклатени в началото и после видях, че той губи ритъм. Аз също, но успявах да направя допълнителния удар, който да донесе точката. Мачът беше по-оспорван отколко то показва резултата, но това е страхотна победа за мен. Много съм горд от себе си предвид това, през което минах през седмицата.

Бил съм в ситуацията на Григор много пъти и съм губил финали. Благословен съм да съм спечелил повечето и се надявам, че той ще продължи да играе толкова силно. През тази седмица игра вероятно най-добрия си тенис и му пожелавам всичко най-добро. Дано спечели големи турнири.

 РЕПОРТАЖ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК >>>