Григор Димитров бе изключително щастлив от класирането си за четвъртфиналите на Australian Open. Българинът продължава напред след четвърти пореден мач без загубен сет, като тази победа определно бе най-впечатляваща, защото дойде срещу Доминик Тийм, който е №3 в света и миналата година игра финал в Мелбърн.

“Това беше един от мачовете, през които трябва да преминеш. Днес бе един от дните, в които нещата се получават. Опитвах се да запазя концентрация и да спазвам игровия план. Не мога да скрия очарованието от начина, по който успях да запазя концентрация, защото играх срещу невероятен съперник. Разбира се, че съм щастлив от това, че съм в четвъртфиналите”, каза Гришо след трисетовия си успех срещу Тийм.

“Бях фокусиран върху това, което правя. Не знам дали той е имал някакъв проблем, но определено съм доволен, че успях да остана концентриран”, добави той.

В спор за място на полуфиналите съперник на Димитров ще бъде Аслан Карацев от Русия. 27-годишният квалификант за първи път в кариерата си достига до такава фаза на турнир от Големия шлем, а срещата помежду им по програма би трябвало да се проведе във вторник.