Григор Димитров остана доволен от представянето си в двубоя от втория кръг на Australian Open срещу Пабло Куевас, в който победи с 3:1.

Световният №21 сподели, че е останал много изненадан от бурната българска подкрепа на корта и не е очаквал толкова много български флагове.

"В определени моменти от мача форсирах малко повече играта си, но се чувствах много добре, както физически, така и психологически.

Знаех, че излизам срещу сериозен съперник. Бях играл няколко мача с него. Той е специфичен, коварен съперник и нямаше как да спечеля мача в три сета. Въпреки това успявах да постигна пробиви във важните моменти. Имах момент в който пробих при 40:0. Все още вярвах, че все още мога да пробия в края на този мач.

Мисля, че българските фенове, тази невероятна публика ми помогна много. Не съм очаквал, че ще има толкова много. Навсякъде виждах българския флаг, така, че единствено мога да изразя моята огромна благодарност към всеки един от привържениците ми, които дойдоха да ме подкрепят.

Embed from Getty Images

Чувствам се добре. Днес условията бяха много благоприятни за по-дълги мачове. Играех във вечерната сесия. Движех се по-добре. Така, че няма какво да се тревожа от гледна точка на физиката ми.

Мисля, че този мач се проведе във възможно най-позитивните условия. Утре ще имам почивен ден и след това отново ще се върна на корта. Сега не ми е толкова странно, когато погледна в ъгъла в който стои Андре Агаси, както в първите си тренировки с него. Получавам невероятна, страхотна подкрепа. Той се дължи толкова мило с мен, независимо от статута си. Знаем какво е постигнал в тениса. Ние въпреки това изграждаме едно страхотно приятелство. Чувстваме се много близки, като семейни приятели", заяви Григор непосредствено след мача.