Григор Димитров записа втора поредна трисетова победа на Australian Open и е в третия кръг на турнира. Българинът победи Алекс Болт от Австралия със 7:6, 6:1 и 6:2, за да си осигури двубой с Пабло Кареньо Буста в третия кръг. Гришо имаше солидна българска подкрепа на трибуните на "Маргарет Корт", за което благодари от сърце след двубоя.

"Минахме дълъг път през последните три месеца. Много съм удовлетворен и щастлив, че успях да се справя. Особено след победа над любимец на местната публика. Дано му се радвате в бъдеще, но аз мога да се радвам на моите сънародници, които ми оказват невероятна подкрепа", бяха първите му думи след победата 

"Просто се опитвах да остана в мача, да запазя концентрацията си върху правилние неща, да не изпускам момента. Никога не знаеш колко мача ще изиграеш, опитвам се да се наслаждавам на всичко - на корта, на феновете, на това да играеш пред публика", каза още той.

"Винаги е много специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от дома. Да видя българския флаг е нещо специално за мен и ми помага да се представя добре. За мен е чест да мога да играя в такава обстановка, за което благодаря", добави Григор.