Григор Димитров спечели втори пореден мач на "Ролан Гарос" и вече е в третия кръг на турнира, при това без загубен сет.

Българската тенис звезда отстрани Андрей Мартин от Словакия във втория кръг в Париж след 6:4, 7:6 и 6:1 за около два часа игра на корт "Симон Матийо".

В третия кръг, който Гришо никога не е преминавал, негов противник ще бъде Денис Шаповалов (Канада) или Роберто Карбайес Баена (Испания).

"Може би днешният мач беше по-труден от първия. Направих много непредизвикани грешки в началото. Не се нагодих добре. Имаше много вятър, условията бяха тежки.

Играхме на половин корт, нямаше време да се подготвим. Трябваше да намеря начин да опитвам нови неща. Смених кордажите по време на мача. Много бяха факторите в днешния ден, но се радвам, че успях да намеря вариант да се върна, особено във втория сет", каза Григор в ефира на БНТ минути след победата си.

"В момента трябва бързо да се отреагира, особено в тази ситуация, днес като че ли бях една крачка напред, но условията са различни вскеи ден. Ту вали, ту спира, слънце, вятър. Имам още какво да дам от себе си и да намеря правилната настройка", добави Димитров като коментар както за ракетите, с които играе, така и за атмосферните условия в Париж.

 "Фокусирам се върху себе си и върху играта, който и да е няма значение", отговори той на въпрос дали има предпочитан съперник за третия кръг. 

"Стимул да, но психологическа бариера не, не бих казал. Предишните години имах своите шансове, не ги използвах. Още една година, още един шанс. Така че... защо не?", завърши той в отговор на въпрос дали няма психологическа бариера от това, че никога не е преминавал третия кръг на Откритото първенство на Франция.