Григор Димитров опита да погледне позитивно след загубения полуфинал на US Open от Даниил Медведев. Българинът остана на крачка от мечтата за финал в Големия шлем и при третия си опита на такова ниво.

Но позитивите определено са много след представянето му в Ню Йорк, най-вече като възвърнато самочувствие, увереност, а и прогрес в ранглистата. От понеделник Гришо ще е №25, което е скок с 53 места за две седмици.

"Добър мач. Няколко точки тук и там... Това направи разликата - анализира минути след поражението тази нощ първата ни ракета. - Да, резултатът е 3-0 сета за Даниил, но това не е напълно реалното отражение на мача. Мисля, че бях на добро ниво, като и съперникът ми.

Медведев игра добре, бореше се много, а в ключови моменти бе стабилен. Но не мога да кажа, че съм разочарован от себе си. Нито пък изпадам в терзания.

Бяха две страхотни седмици тук, в Ню Йорк. Достигнах първия си полуфинал на този турнир. Ще взема със себе си доста позитиви, това е сигурно.

Може би не отиграх оптимално добре 3-4 ключови точки. Особено на сетпойнта в края на първия сет. Знаех какво ще направи, но...

Във втория сет също имах отлични възможности за точки на мой сервис, които не използвах. На негово подаване също.

Критичен съм към себе си, можех да се справя по-добре в определени ситуации. Но не искам да дълбая твърде дълбоко в самокритика толкова скоро след мача.

Дали Медведев може да спечели финала? Разбира се, всичко е възможно. Щом е стигнал до мача за титлата... Ако той продължи по начина, по който играе в момента, не виждам причина да не го направи."