Григор Димитров остана доволен от победата си над Йошихито Нишиока в откриващия си мач на турнира в австралийския град Бризбън. Българинът заяви, ч

"Мисля, че удрях топката относително добре като за първи мач от годината. Като цяло беше добър ден. Има някои неща, които мога да подобря за следващия мач, но като цяло това бе един позитивен старт.

Трудно е да се каже какво е състоянието ми. Изиграл съм само един мач. Физически се чувствам много добре. Имах време за почивка, имах време да се подготвя. Работих върху нещата, които мисля, че мога да подобря на корта и извън него. Всичко е направено, за да имам успехи. Сега трябва да играя колкото може повече мачове и отново да се наложа като топ тенисист. Ако погледнем последните пет месеца, има неща, които не точно да подобря, но да се върна на предишното ниво.

Единственото, от което имам нужда сега, са мачове. Да играя мачове. През последните пет месеца не изиграх толкова много срещи. Мисля, че бяха 12 мача в рамките на пет месеца. Ако погледнем общата картина, това е нищо. Не мисля за тези месеци като за нещо негативно. Мисля, че в този период научих много за себе си. Научих какво трябва да правя по-добре и какво мога да подобря извън корта. Мисля, че бяха много успешни месеци извън корта. Очевидно губиш нещо, но печелиш друго".