Директорът на Australian Open Крейг Тайли засипа с похвали шампиона Новак Джокович и разкри, че няма никакви съмнения около контузията, която го тормозеше в рамките на целия турнир.

Джокович имаше сериозни физически проблеми особено в първите три кръга, като движението му беше най-затруднено в мачовете с Енцо Куако и Григор Димитров.

Убедителните му победи след това над Алекс де Минор, Андрей Рубльов и Тони Пол предизвикаха съмнения дали Ноле наистина е контузен и дали не преувеличава, за да вземе психологическо предимство над съперниците.

Крейг Тайли даде подробности около контузията, като разкри, че е видял снимка от скенера на сърбина.

"Имаше много спекулации дали е контузен или не. Трудно е за вярване, че някой с подобна травма може да спечели турнира, но той е невероятен. Много от проблемите на Новак идват заради това, че има лоша репутация. В края на краищата никой не може да се усъмни в неговия атлетизъм.

Видях скенера - той има 3-сантиметрово разкъсване на бедрения мускул. Докторите не лъжат. Той мина през много неща, за да спечели десетата си титла и не мисля, че постижението му някога ще бъде повторено. Джокович има важно място в историята на Australian Open", заяви директорът на турнира.