Григор Димитров ще има треньор до края на сезона, като това ще е едно много добре познато име, съобщи "Тенискафе".

Става въпрос за Дани Валверду, с когото Григор постигна най-големите си успехи в тениса.

Венецуелецът ще бъде до Гришо до края на сезона, което включва започващия днес турнира в Стокхолм от категория АТР 250, надпреварата във Виена от категория АТР 500, както и Мастърс турнира в Париж.

Временното партньорство между Димитров и Валверду идва месец, след като българинът обяви раздялата си с треньор Данте Ботини. Тогава Гришо изрази недоволството си от липса на прогрес и каза, че няма да бърза с избор на нов човек в щаба си.

На Sofia Open той бе без треньор, придружавам от своя баща, но очевидно и това не е оптимален вариант, което е накарало Григор отново да потърси Валверду.

Двамата прекараха почти три години заедно между 2016-а и 2019-а, като именно тогава Григор достигна до №3 в световната ранглиста, спечели Мастърс турнира в Синсинати, както и финалите на АТР в Лондон.

Освен с Димитров, Валверду е работил и с шампиони като Анди Мъри и Стан Вавринка в кариерата си, а на този етап не е ясно дали тяхното повторно партньорство може да продължи и от новия сезон. Не е изключено при значителен прогрес в представянето на родната звезда, тяхната съвместна работа да продължи и от януари.