Финалът между Новак Джокович и Даниил Медведев на US Open бе един от най-гледаните тенис мачове и имаше защо.

Сърбинът докосваше постижение, за което никой след Род Лейвър не успяваше да мечтае, а именно да спечели и четирите титли от Големия шлем в рамките на една година.

Напрежението и класата на Медведев дойдоха в повече на световния №1 и той загуби. Но реализирането на тази мечта вероятно нямаше да стане възможна без отсъствието на три от големите имена в играта - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Доминик Тийм.

Австриецът, който бе актуален шампион на турнира, подобно на другите двама посочени е аут до края на годината заради контузия.

Той бе запитан за причините в неуспеха на Ноле.

"Джокович ще се завърне по-силен от всякога за 2022 година. И се надявам да е така. След като спечели "Ролан Гарос", всеки заговори за Златен шлем, а след отпадането на Олимпиадата за Голям шлем. Така че той бе под голямо напрежение.

Такива неща няма как да не ти влияят и видяхте какво стана в края на мача", каза Тийм визирайки сълзите на Новак в последните геймове.

Негов триумф в Ню Йорк безспорно щеше да го въздигне като най-великия тенисист на всички времена, но Тийм отказва да посочи име.

"За мен и тримата са най-великите, защото всеки от тях е постигнал нещо уникално. Радвам се, че споделям една и съща ера с тях. Надявам се през следващата година да се срещна с тях още много пъти", завърши австриецът.