Министърът на спорта на щата Виктория Мартин Пакула обяви, че по 30 000 зрители дневно ще могат да гледат на живо мачовете от започващия съвсем скоро Australian Оpen. Феновете ще бъдат разпределяни равномерно между дневните и вечерните сесии на първия турнир от Големия шлем за тази година, а за четвъртфиналната фаза бройката ще бъде намалена на 25 000 зрители на ден - двойно по-малко от средната посещаемост през предходни години.

“За тези 14 дни ще имаме около 390 000 зрители тук в “Мелбърн Парк”, което се явява половината на средната ни посещаемост от последните няколко години. Атмосферата на “Род Лейвър Арена” няма да е различна от тази, с която сме свикнали досега. Да, няма да е съвсем същото, но пък това ще бъде най-значимото спортно събитие с фенове по трибуните от много месеци насам”, заяви Пакула.

Играчите вече започнаха да излизат от двуседмичната си карантина, която бе задължителна след пристигането им в Австралия. Повечето от тях бяха допускани до петчасови тренировки всеки ден, но по-малка група от 72 играчи бе напълно изолирана в хотелските стаи, след като на полетите им имаше потвърдени случаи на COVID-19. 

Откритото първенство на Австралия започва на 8 февруари и ще продължи до 21 февруари.