Ник Кирьос не пропусна да се прояви по време на мача си срещу Рафаел Надал от втория кръг на "Уимбълдън".

Испанецът спечели с 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 7:6), а двубоят бе страхотен.

Тенис на високо ниво и от двамата, но Кирьос не изневери на себе си. Макар да даваше всичко за победата, той отново влезе на няколко пъти в разправии със съдията, пробва и дежурните си наглед несериозни и неуважителни към съперника удари.

Докато повечето от тях бяха типичните за него къси топки или сервиси изпълнени отдолу, при един от ударите, той разгневи Рафаел Надал.

Кирьос очевидно опита да уцели опонента си с мощен удар. Не е тайна, че двамата не изпитват никакви симпатии един към друг, потвърди се и в този момент.

След мача австралиецът по никакъв начин не опита да се оправдае, дори бе горд с постъпката си.

"Защо трябва да му се извинявам? Нали топката удари ракетата му, не успях да го уцеля, а това исках, целех се право в него.

Той има много титли от Големия шлем. Вижте само колко пари има в банковата си сметка. Какво толкова ще му стане, ще понесе един удар в гърдите.

Каквото и да направя ме критикувате. Съсипвате ме, защото съм решил да изпълнявам сервиси отдолу. Защо трябва да ги изпълнявам по нормалния начин. Искам да го правя по моя начин на централния корт срещу Рафа.

Надал е казал, че мога да спечеля Голям Шлем? Разбиора се, способен съм. Аз съм невероятен тенисист, но не съм професионалист", сподели той.