Катерина Димитрова ТК "Локо 98", гр.Пловдиви Динко Динев ТК "Авеню", гр. Бургас бяха избрани да бъдат част от отбора на ITF и Тенис Европа.

Отборите са съставени от четири девойки и четирима юноши. Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на БФТенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири в Европа, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam. Димитрова и Динев ще участват на четири турнира от календара на Тенис Европа в Германия и Белгия през месец август.

Право на участие в отбора на ITF и Тенис Европа имат първите две момчета и момичета от източно европейското първенство. Другите две момчета и момичета са с най-предно класиране в ранглистата от страните които имат право на участие. Димитрова и Динев са избрани по класиране в ранглистата и ще пътуват за Германия на 28 юли.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем - Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Топалова ще бъда част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания.