Отборът на България за първото издание на турнира ATP Cup започна да се събира в Сидни. От 3 януари стартираме на първото, историческо издание на надпреварата, но но не всичко върви по план.

Играещият капитан Григор Димитров и Димитър Кузманов вече са в австралийския град, но технически проблем не позволи на Александър Лазаров и Адриан Андреев да излетят от София.

Двамата тенисисти трябваше да пътуват в петък, но са се появили неизправности в самолета, заради което всички пасажери са били свалени от машината. Това сподели Лазаров за TennisKafe.com.

По последна информация Лазаров и Андреев трябва да излетят в 16:25 ч в събота.

Междувременно капитанът Григор Димитров качи снимка в своя профил в "Instagram" на българското знаме и написа: "Отборът на България пристигна".

Съставът ни ще започне участието си на ATP Cup на 3 януари 2020 г. в Сидни с двубой срещу Великобритания с Анди Мъри, като двата тима ще излязат на корта в 08,30 ч българско време.

В групата на България са още Белгия и Молдова, които ще са представени съответно от Давид Гофен и Раду Албот като първи ракети на страните.

Втората ни среща е срещу Молдова на 5 януари рано сутринта - началото ще е в 1 часа след полунощ.

На 7 януари играем срещу белгийците (08,30 ч) българско време.