Даниил Медведев и Андрей Рубльов са на по един мач от повторение на финала от 2023-а на големия турнир по тенис в Дубай.

Тази надпревара от сериите ATP 500 си се превърна направо в "руска", след като в последните години доминацията на състезатели от тази страна е пълна.

Аслан Карацев я спечели през 2021 г., последва триумф на Андрей Рубльов през 2022-ра, за да дойде и титлата на Медведев преди година, когато би на финала сънародника си Рубльов. Той пък днес стигна четвъртия си пореден полуфинал, след като елиминира Себастиан Корда след 6:4, 4:3 и отказване на американския тенисист.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ВСИЧКИ ЧЕТВЪРТФИНАЛИ В ДУБАЙ>>>

Медведев също премина успешно четвъртфиналите, като победи с 6:2, 6:3 Алехандро Давидович Фокина.

Световният №4 допусна само шест непредизвикани грешки в мача, като дори сам изрази задоволство от играта си, а това не се случва често.

"Знам колко трудно може да е срещу Алехандро, но днес показах наистина добра прецизност - каза Медведев. - Надявам се така да е и в полуфинала."

Той ще е срещу Юго Умбер, който продължава страхотното си представяне през сезона. Французинът спечели срещу Хуберт Хуркач с 3:6, 7:6, 6:3 за почти два часа и половина в единствения трисетов четвъртфинал за деня.

Второто отказване заради травма дойде в мача на Александър Бублик и Иржи Лехечка. Чехът се оттегли при 4:6, 1:4 и така тенисистът от Казахстан отива на дуел с Рубльов.

Двата полуфинала са в петък:

Не преди 15 часа Рубльов - Бублик

Не преди 17 часа Медведев - Умбер.