Григор Димитров отпадна от турнира в Монте Карло след епичен дуел с Холгер Руне, но две негови изпълнения продължават да се въртят около Мастърс надпреварата на клей.

Това са атракциите на седмицата в откриващата голяма надпревара на сезона на червено - и двете, идващи от първата ни ракета.

Ударът зад гърба срещу Руне е изпълнение №1 според ATP TV, като коментаторът не издържа и каза: "Това вече е като демонстративен мач!", след като Гришо върна небрежно топката от задна линия по нетрадиционния начин, а Руне изобщо не успя да реагира на мрежата и прати в аут. Така Димитров не само изпълни атрактивен удар, но спечели и точка от него.

ВИЖТЕ ВИДЕАТА С ДВЕТЕ ИЗБРАНИ СИТУАЦИИ ОТ "ШОУТАЙМ ДИМИТРОВ">>>

Друга ситуация от същия мач пък е най-любопитната. Григор успя да достигне топка по диагонала, но връщайки и я в корта, инерцията го закара чак до трибуните.

Той прескочи рекламни пана и седна върху парапета, току пред феновете от първия ред.

А те даже му помогнаха да се задържи там, предизвиквайки смях сред останалите.

Няма скука с първата ракета на България дори, когато резултатът не е в негова полза. Както беше срещу Руне, когато гладиаторската битка в три сета струваше отпадането на Димитров от надпреварата.

Днес в Монте Карло са полуфиналите, в които няма да видим българина.

От 14,30 ч е първата двойка - Стефанос Циципас срещу Яник Синер. След нея започва срещата на Новак Джокович срещу Каспер Рууд.

Мачовете от турнира гледайте по MAX Sport 1 HD.

ИЗБРАНО