Росица Денчева и Ива Иванова са последните български представители на "Уимбълдън". Двете млади българки постигнаха победи и се класираха за втория кръг на турнира при девойките.

В първия ден на надпреварата при девойките победа постигна Ива Иванова, която е и 16-а поставена в основната схема.

Тя направи обрат срещу представителката на домакините Изабел Лейси, побеждавайки я с 2:6, 6:2, 6:2. Така Иванова се класира за втория кръг, където днес ще се изправи срещу Рейна Гото от Япония.

Победа вчера постигна и Росица Денчева, която изигра изключително силен мач и даде само два гейма на Мика Бучник от Израел, побеждавайки я с 6:0, 6:2.

Така днес Денчева ще играе срещу осмата поставена Минги Ху от Великобритания.

За съжаление третата ни представителка при девойките - Елизара Янева, отпадна още в първия си мач, губейки с 5:7, 0:6 срещата си с 11-ата поставена Уакана Сонобе от Япония.

При юношите единственият ни представител в основната схема бе братовчедът на Григор Димитров - Александър Василев, който загуби срещата си от шестия поставен Ян Кумшат от Чехия с 6:4, 6:7, 6:7.

Василев участва в турнира и на двойки, където в тандем с Андреас Тимини от Кипър, спечели първия сет с 6;4 срещу френско-мароканския тандем Реда Бенани/Мос Коуаме, преди над Лонодн да завали.

При девойките България има тандем в лицето на Росица Денчева и Елизара Янева, а Ива Иванова ще играе двойки с японката Уакана Сонобе.