Новак Джокович направи интересен коментар за поколението на играчите, които доближават 30-ата си годишнина, сред които е и Григор Димитров.

Сърбинът бе запитан дали това е загубено поколение, тъй като той, Рафаел Надал и Роджър Федерер спечелиха почти всички титли в Големия шлем в последните години.

"Трудно ми е да кажа, че това е изгубено поколение. Уважавам момчетата като Димитров, Иснър и Андерсън, но разбирам какво имате предвид. В последните 10-15 години я има тази дискусия, че Голямата тройка печели 90% от титлите в Големия шлем. Но това се случва във всеки спорт. Имаме играч като Вавринка, който спечели три титли от Шлема и заслужава по-често да се говори за него, но това не се случва.

За Димитров не може да кажете, че е неуспешен, защото винаги е бил в обкръщението на топ 10, достигна и до №3 в света. Но той не успява да реализира потенциала си, защото истината е, че може повече. Може да се представя по-добре в турнирите от Големия шлем.

Зверев и Медведев са високи, сервират солидно и се движат добре по корта. Но за да си в топ 4, грябва да си постоянен през цялата година, а не да имаш просто добър месец. Тийм е от това поколение и показва, че може да се случи. От много време е в топ 10, задържа се в челните позиции и напълно заслужено спечели титлата от US Open", каза световният №1.