Новак Джокович за пореден път обяви, че е твърдо против ваксинацията и тази негова позиция не се е променила в условията на пандемията от Covid-19.

Сърбинът изложи тезата си по темата на въпроси на фенове в разговор на живо с тях онлайн от дома му в Испания.

"Аз съм противник на всякакви ваксинации - призна Ноле. - Това не е свързано с настоящото положение. Просто имам свое виждане и мнение по тази тема.

Сега чувам мнения, че сезонът в тениса няма да бъде подновен, преди всеки играч и треньор да мине през такава, за да може да пътува. Това означава, че аз трябва да взема сериозно решение, а не виждам защо да променям мнението си сега.

Разбирам нуждата от ваксиниране на играчите, но към момента моята позиция е същата.

Да не говорим, че всичко това са разговори на теория, защото ваксина реално още няма."

Всъщност, цялата дискусия "за и против" ваксинацията за Covid-19 наистина е доста хипотетична към момента. Според експерти, намирането и тестването на такава са доста далеч във времето.

С думите си Джокович реагира на мнения, изказани от ръководители на световния тенис, подкрепени от бивши и настоящи играчи като Амели Моресмо, например.

Бившата №1 в света изрази своето становище, че сезонът в тениса трябва да бъде отменен, а подновяването на мачове да стане едва след ваксинирането на играчите. Тоест - вероятно някъде през 2021 г.