Новак Джокович изригна отново, ядосан на още въпроси и критики за инициативата му "Адриа Тур", която завърши преждевременно заради положителни случаи на коронавирус.

Самият Ноле, треньорът му Горан Иванишевич, както и още състезателите, сред които Григор Димитров, се оказаха заразени и останаха в карантина за известен период.

Много пръсти се насочиха обвинително към Ноле за безразсъдно и твърде свободно поведение по време на турнирите в Белград и Задар.

В Ню Йорк, където в момента световният №1 се готви за Мастърс надпреварата Western & Southern Open, както и за US Open, Ноле отговори на въпросите по темата на в. "Ню Йорк Таймс".

Вероятно допълнително изнервен от факта, че най-активна в атаките към него бе именно пресата в Щатите, лидерът в ранглистата не се опита да пази дипломатичност.

"Не мисля, че съм направил нещо лошо - каза сърбинът. - Извинявам се и се чувствам зле за хората, които се заразиха.

Дали се чувствам виновен за това, че още хора може да са се заразили в Сърбия и Хърватия след турнирите? Не, разбира се! Как може да нося вина за това?! Как може един човек да е отговорен за такова нещо?

Опитахме да направим нещо правилно, с добри намерения. Да, може би някои неща трябваше да са различни, но ако ме питате дали бих организирал турнирите отново, отговорът е "да".

Завинаги ли ще ме обвинявате? До края на живота ми, може би!? Казах го вече - това е лов на вещици срещу мен, приел съм го и продължавам напред."