Скандално изказване на Новак Джокович размъти отново водите около световния №1 (ще е №2 от понеделник), след като сърбинът обвини в липса на феърплей и мръсна игра британеца Камерън Нори.

Мачът между двамата на Мастърс турнира в Рим бе напрегнат и вървеше точка за точка. Но нервите не напуснаха корта от първата минута и извън разиграванията, и гонитбата в резултата.

В един момент Нори прати воле, което удари в крака Джокович, въпреки че очевидно можеше да уцели която поиска друга част от корта. А и Ноле бе с гръб, вече отписал точката. След това англичанинът промърмори едно "сори", вдигна ръка и се обърна.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА >>>

А Новак гледаше три-четири секунди свирепо, но успя да се сдържи от словесна атака още на корта.

Джокера спечели с 6:3, 6:4 и е на 17-ия си пореден четвъртфинал в италианската столица, като след двубоя на пресконференцията си не спести нищо по адрес на съперника.

"Има някои неща, които не са ОК. И всеки в тура го знае - каза сърбинът след срещата. - Между нас играчите нещата са ясни, това не е феърплей. Знаем кое е мръсна игра и кое се случва неволно. Това не е ОК, но е позволено от правилата, разбира се.

Странното е, че аз съм в добри отношения с Камерън извън корта и винаги сме се разбирали. Той е готин и не разбирам това, което се случи. Той бе човекът, който нажежи мача и вкара напрежение в него, а аз отвърнах подобаващо.

Не мога да оставя някой да се държи така и да опитва да ме пречупва психически с такива неща. Не ми е в характера."

Всъщност, още далеч преди този инцидент, напрежението се усещаше. Джокович накара Нори да чака началото на мача, като се забави в стаята за масажи, защото и в Рим играе с травма.

Британецът се мръщеше, но няма какво да направи - и това не е забранено от правилата. В отговор Камерън легна на корта, за да получи медицинска помощ, току преди Новак да сервира за мача. Това пък видимо изнерви съперника му.

Римската публика освирка Нори за удара с топката по Ноле, но като цяло подкрепяше и двамата в един от мачовете на турнира.